- 500 γρ. φύλλο για κανταΐφι
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
- ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά κανέλλα
- 4 φλιτζάνια νερό
- 61/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλούδα λεμονιού
- 2 ξυλάκια κανέλλα
- 1 κουταλάκι μέλι
- ¼ φλιτζανιού φιστίκι Αιγίνης για πασπάλισμα
Χωρίζουμε το φύλλο κανταϊφιού σε 5 ίσα μέρη και μετά το καθένα από αυτά σε 6 κομμάτια.
Ανακατεύουμε ξηροκάρπια, ζάχαρη, κανέλλα και φρυγανιά σε ένα μπωλ. Παίρνουμε ένα κομμάτι φύλλο κι αφού βουτυρώσουμε με το λειωμένο βούτυρο γεμίζουμε με 1 κουταλιά (σούπας) από τα υλικά μας.
Τυλίγουμε σε ρολάκι κλείνοντας τις άκρες δεξιά κι αριστερά για να μη φύγει η γέμιση. Τυλίγουμε χαλαρά-όχι σφιχτά. Συνεχίζουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα.
Βάζουμε τα κανταΐφια σε βουτυρωμένο ταψάκι και περιχύνουμε με το λειωμένο βούτυρο.Ψήνουμε για 30 λεπτά το γλυκό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και για άλλα 30 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι, το οποίο το βράζουμε για 5-7 λεπτά. Σιροπιάζουμε το κανταΐφι (κρύο γλυκό-ζεστό σιρόπι) σιγά σιγά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι.
Πηγή : http://www.greekmasa.gr/
No comments:
Post a Comment