Translate

Monday, 12 July 2010

Φασολαδα

Υλικά

* 1/2 κιλά φασόλια
* 2 μέτρια κρεμμύδια
* 2 ώριμες ντομάτες ή 1/2 κουτί ντοματάκια
* 2 καρότα κομμένα σε φέτες
* σέλινο (ρίζα και φύλλα)
* 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες
* 2 φύλλα δάφνη
* Ρίγανη (προεραιτικό)
* 1 κούπα λάδι
* Αλάτι
* Πιπέρι

Προετοιμασία
Από το βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε μία λεκάνη με νερό να μουλιάζουν.
Ετοιμασία

1. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα φασόλια.
2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και ρίχνουμε τα φασόλια να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.
3. Στραγγίζουμε τα φασόλια και βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο περίπου νερό και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, το σέλινο, τα καρότα, τις πιπεριές και την δάφνη.
4. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για όσο χρόνο χρειάζεται.
5. Προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και την ρίγανη. Αν χρειάζεται κατά την διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε ζεστό νερό.

Η δάφνη, όσο μένει στο βράσιμο προσθέτει μια πικρίλα. Πολλοί το θέλουν αυτό. Αν όμως δεν το θέλουμε τότε ή βγάζουμε τη δάφνη περίπου 10 λεπτά αφού τη βάλουμε ή την προσθέτουμε στο τέλος μαζί με τα άλλα μπαχαρικά.

No comments:

Post a Comment