Translate

Sunday 11 July 2010

Κρεατόπιτα Κεφαλονίτικη














Υλικά συνταγής
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε...
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
1 κιλό μοσχάρι σε πολύ μικρά κομμάτια
1 αυγό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
4 κουταλιές ντοματοπελτέ
1 φλυτζανάκι ρύζι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πατάτα καθαρισμένη
200 γρ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι

Καταρχήν βράζουμε το μοσχάρι σε μια κατσαρόλα, ξαφρίζοντάς το όταν χρειάζεται, δηλαδή βγάζοντας το υπόλειμμα που βγαίνει στην επιφάνεια. Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε και την καθαρισμένη πατάτα να βράσει.

Δεν τα βράζουμε πολύ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους.

Αφού κρυώσει το κρέας, το βάζουμε με το ζουμάκι του σε ένα μεγάλο μπωλ, όπου προσθέτουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, το δυόσμο και το μαϊντανό. Ρίχνουμε ακόμα το κρεμμύδι και την πατάτα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια.

Τώρα, διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και τον προσθέτουμε στο μπωλ. Αν δεν θέλουμε ή δεν έχουμε πελτέ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 1/2 ποτήρι χυμό ντομάτας ή 4-5 τριμμένες ντομάτες.

Τέλος, προσθέτουμε στο μπωλ και το ρύζι, τελευταίο για να μην μαζέψει πολύ ζουμί. Ανακατεύουμε καλά και η γέμισή μας είναι έτοιμη.

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί, και τοποθετούμε το ένα χωριάτικο φύλλο. Στρώνουμε όλη τη γέμιση ομοιόμορφα σε όλο το ταψί και από πάνω βάζουμε το δεύτερο χωριάτικο φύλλο. Φροντίζουμε τα κομμάτια του φύλλου που περισσεύουν να είναι «γυρισμένα» προς τα μέσα.

Ψήνουμε την κρεατόπιτα μας στους 220 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να δούμε να ροδίζει το φύλλο.

No comments:

Post a Comment