Translate

Monday, 2 May 2011

Γαλατόπιτα Μετσόβου

Υλικά:
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
300 γραμμαρια αλεύρι
200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
1 πρέζα βανίλια
2 κρόκους αυγών 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
Λίγη τριμμένη κανέλα προαιρετικά
4 χωριάτικα φύλλα

Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρολα αδειάζουμε το γάλα, ρίχνουμε  μέσα το αλεύρι κοσκινιστό όσο το γάλα είναι ακόμη κρύο.
ρίχνουμε μέσα τα  ασπράδια απο τα αυγά χτυπημένα τη ζάχαρη και 100 γραμμάρια βούτυρο.
Ανοίγουμε τη φωτιά και ζεσταίνουμε το μίγμα ανακατεύοντασ συνέχεια μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα.

Την κατευάζουμε απο τη φωτιά  ρίχνουμε μέσα την βανίλια και ανακατεύομε μια τελευταία φορα.
Παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψί και το βουτυρόνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Βάζουμε μέσα τα 4 φύλλα βουτυρόνοντας τα ένα ένα.
Αδειάζουμε μέσα την κρέμα και την ισιώνουμε με μια σπάτουλα η ένα μαχαίρι, και γυρίζουμε ότι φύλλο περίσσεψε προς τα μέσα.
Χτυπάμε τους απο τα αυγά και με ένα πινέλο τους αλοίφουμε πάνω στην κρέμα.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Ψήνουμε την πίτα για 30 λεπτά στους 180 βαθμους .

No comments:

Post a Comment