Translate

Sunday, 11 July 2010

Ραβανί


συστατικά
"20 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες σιμιγδάλι
1,5 κουταλάκι μπέικιν
ξύσμα λεμονιού

Σιρόπι:
9 κούπες ζάχαρη
7 κούπες νερό
2 βανίλιες
χυμό μισού λεμονιού

οδηγίες

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα ως να αφρατέψουν και ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους. Συνεχίζουμε με τηv ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν, το σιμιγδάλι και το ξύσμα λεμονιού.

Ψήνουμε για 45’περίπου στους 180ο C.

Την αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με την ζάχαρη τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού μέχρις ότου χοχλάσει.

Την κόβουμε σε κομμάτια μέσα στο ταψί και ρίχνουμε το σιρόπι, χλιαρό.

Πηγή: http://www.gourmed.gr

No comments:

Post a Comment