Translate

Monday, 2 May 2011

Κρέμα πατισερί

Είναι η βάση για πολλά γλυκά
Απλή δεν κινδυνεύει να κόψει αφού έχει μέσα αλεύρι.
Γίνετε κατευθείαν στη φωτιά και όχι σε μπεν μαρί

Χρόνος: 20 λεπτά

Υλικά:
4 κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη
30 γρ.αλεύρι
1/2 του λίτρου γάλα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα να βράσει σε σιγανή φωτιά
Σε ένα άλλο σκεύος, χτυπάτε τ΄αυγά με τη ζάχαρη
Προσθέτετε το αλεύρι σιγά σιγά με ένα κόσκινο.
Ρίχνετε το βραστό γάλα και ανακατεύεται με τον αυγοδάρτη.
Όταν δέσει η κρέμα την κατεβάζετε απο την φωτιά και είναι έτοιμη.

No comments:

Post a Comment