Είναι η βάση για πολλά γλυκά
Απλή δεν κινδυνεύει να κόψει αφού έχει μέσα αλεύρι.
Γίνετε κατευθείαν στη φωτιά και όχι σε μπεν μαρί
Χρόνος: 20 λεπτά
Υλικά:
4 κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη
30 γρ.αλεύρι
1/2 του λίτρου γάλα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα να βράσει σε σιγανή φωτιά
Σε ένα άλλο σκεύος, χτυπάτε τ΄αυγά με τη ζάχαρη
Προσθέτετε το αλεύρι σιγά σιγά με ένα κόσκινο.
Ρίχνετε το βραστό γάλα και ανακατεύεται με τον αυγοδάρτη.
Όταν δέσει η κρέμα την κατεβάζετε απο την φωτιά και είναι έτοιμη.
No comments:
Post a Comment