Translate

Sunday, 11 July 2010

Καλαμαράκια γιαχνί


ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ
2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ
½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
½ ΚΟΥΠΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ
½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΠΡΕΖΑ ΚΑΝΕΛΛΑ
ΑΛΑΤΙ & ΠΙΠΕΡΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ. ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ. ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ Τ’ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 2’-3’ ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ Ν’ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΧΡΩΜΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ, ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ. ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 1’ ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ. ΣΙΓΟΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 30’ ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ. ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΡΥΖΙ.

No comments:

Post a Comment