Translate

Tuesday, 20 July 2010

ΝΤΙΠ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ



Υλικά:

* 2 φλάσκες μελιτζάνες

* 1 κουτ. του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
* 2 κουτ. της σούπας σόγια σος
* 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
* ελαιόλαδο
* λευκό ξίδι
* αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύνετε και τρυπήστε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία. Βάλτε τις σε ένα ταψί και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 40 λεπτά. Ανοίξτε τις στη μέση και με ένα κουτάλι βγάλτε την ψίχα τους. Αφήστε τη να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι και μετά ανακατέψτε τη με το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σόγια σος, 4 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές ξίδι.

No comments:

Post a Comment