Υλικά:
-2 μελιτζάνες
-λίγη πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
-κυβάκια τυριού της επιλογής σας
-τυρί τριμμένο (ό,τι έχετε στο ψυγείο)
-λάδι
- αλάτι και πιπέρι
- οδοντογλυφίδες
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις μελιτζάνες και στη συνέχεια τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες μετρίου μεγέθους και αλατίζουμε. Βάζουμε το λάδι να κάψει. Όταν είναι έτοιμο το λάδι τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές τις μελιτζάνες.
Όταν είναι έτοιμες οι μελιτζάνες τις βάζουμε πάνω σε χαρτί για να απορροφήσει το περισσότερο λάδι. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και λίγο για να μην κάψουμε τα χέρια μας.
Στη συνέχεια, παίρνουμε μια μια τις φέτες και βάζουμε μέσα ένα κομματάκι τυρί και μια λωρίδα πιπεριά. Διπλώνουμε σαν ρολό την μελιτζάνα και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
Όταν τελειώσουμε με όλες τις μελιτζάνες τους ρίχνουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί και πιπέρι. Τέλος, βάζουμε στο φούρνο το ταψί στους 220ο C μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
No comments:
Post a Comment