1 κιλό καλαμάρια,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο,
400 γρ. ντοματάκια,
2 κουτ. της σούπας κουκουνάρι,
μισό φλιτζάνι ρύζι,
1 φλιτζάνι λάδι,
αλάτι – πιπέρι,
χυμός 1 λεμονιού,
λίγο λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Πλένουμε τα καλαμάρια μέσα έξω με πολύ νερό.
- Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια.
- Ζεσταίνετε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Συνεχίζεται το σοτάρισμα ρίχνοντας και τα πλοκάμια.
- Στη συνέχεια προσθέστε τα μισά ντοματάκια, το ρύζι, το μαϊντανό, τα κουκουνάρια, αλάτι και πιπέρι.
- Τα βράζετε για 5 λεπτά.
- Αμέσως μετά, γεμίζετε τα καλαμάρια με τη γέμιση, και τα κλείνετε με μία οδοντογλυφίδα.
- Ζεσταίνετε λίγο λάδι και τηγανίζετε τα καλαμάρια, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
- Στη συνέχεια μεταφέρετε τα καλαμάρια σε ένα ταψί.
- Τα περιχύνετε με τα υπόλοιπα ντοματάκια, βάζοντας λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια.
- Ζεσταίνετε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Συνεχίζεται το σοτάρισμα ρίχνοντας και τα πλοκάμια.
- Στη συνέχεια προσθέστε τα μισά ντοματάκια, το ρύζι, το μαϊντανό, τα κουκουνάρια, αλάτι και πιπέρι.
- Τα βράζετε για 5 λεπτά.
- Αμέσως μετά, γεμίζετε τα καλαμάρια με τη γέμιση, και τα κλείνετε με μία οδοντογλυφίδα.
- Ζεσταίνετε λίγο λάδι και τηγανίζετε τα καλαμάρια, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
- Στη συνέχεια μεταφέρετε τα καλαμάρια σε ένα ταψί.
- Τα περιχύνετε με τα υπόλοιπα ντοματάκια, βάζοντας λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
No comments:
Post a Comment