Translate

Thursday, 2 February 2012

Καλαμάρια Γεμιστά

ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό καλαμάρια,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο,
400 γρ. ντοματάκια,
2 κουτ. της σούπας κουκουνάρι,
μισό φλιτζάνι ρύζι,
1 φλιτζάνι λάδι,
αλάτι – πιπέρι,
χυμός 1 λεμονιού,
λίγο λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

- Πλένουμε τα καλαμάρια μέσα έξω με πολύ νερό.

- Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια.

- Ζεσταίνετε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι.

- Συνεχίζεται το σοτάρισμα ρίχνοντας και τα πλοκάμια.

- Στη συνέχεια προσθέστε τα μισά ντοματάκια, το ρύζι, το μαϊντανό, τα κουκουνάρια, αλάτι και πιπέρι.

- Τα βράζετε για 5 λεπτά.

- Αμέσως μετά, γεμίζετε τα καλαμάρια με τη γέμιση, και τα κλείνετε με μία οδοντογλυφίδα.

- Ζεσταίνετε λίγο λάδι και τηγανίζετε τα καλαμάρια, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.

- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.

- Στη συνέχεια μεταφέρετε τα καλαμάρια σε ένα ταψί.

- Τα περιχύνετε με τα υπόλοιπα ντοματάκια, βάζοντας λάδι, αλάτι και πιπέρι.

- Τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.

No comments:

Post a Comment