Για το φύλλο
- 1 κιλό αλεύρι για πίτες
- 1/2 φλ. καφέ ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. ξύδι
- Νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση
- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 3 πράσα
- 1 κρεμμύδι
- αλατι πιπέρι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε
- Τα βάζουμε σε ρηχό σκεύος με λίγο νερό και τα μαραίνουμε
- Σ΄ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
- Προσθέτουμε το κιμά, αφήνουμε να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα πράσα και αλατοπιπερώνουμε
- Τ΄ανακατεύουμε και τ΄αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά
- Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το ξύδι και 1 κ.γλ. αλάτι
- Ζυμώνουμε ξεκινώντας μ΄ένα ποτήρι νερό και ανάλογα ρίχνουμε μέχρι το ζυμάρι να είναι εύπλαστο
- Χωρίζουμε σε έξι μπαλάκια
- Τ΄αλευρώνουμε και ανοίγουμε έξι φύλλα
- Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε τα τρία πρώτα φύλλα, λαδωνοντας τα με μισό ελαιόλαδο και μισό καλαμποκέλαιο
- Βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα
- Το τελευταίο το λαδώνουμε και από πάνω
- Χαράζουμε τη πίτα και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα στους 180 βαθμούς
No comments:
Post a Comment