Translate

Monday, 16 November 2009

Μακεδονίτικη Πρασοκιμαδόπιτα

Συστατικά

Για το φύλλο
  • 1 κιλό αλεύρι για πίτες
  • 1/2 φλ. καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ξύδι
  • Νερό όσο πάρει

Για τη γέμιση

  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 πράσα
  • 1 κρεμμύδι
  • αλατι πιπέρι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε
  2. Τα βάζουμε σε ρηχό σκεύος με λίγο νερό και τα μαραίνουμε
  3. Σ΄ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
  4. Προσθέτουμε το κιμά, αφήνουμε να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα πράσα και αλατοπιπερώνουμε
  5. Τ΄ανακατεύουμε και τ΄αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά
  6. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το ξύδι και 1 κ.γλ. αλάτι
  7. Ζυμώνουμε ξεκινώντας μ΄ένα ποτήρι νερό και ανάλογα ρίχνουμε μέχρι το ζυμάρι να είναι εύπλαστο
  8. Χωρίζουμε σε έξι μπαλάκια
  9. Τ΄αλευρώνουμε και ανοίγουμε έξι φύλλα
  10. Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε τα τρία πρώτα φύλλα, λαδωνοντας τα με μισό ελαιόλαδο και μισό καλαμποκέλαιο
  11. Βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα
  12. Το τελευταίο το λαδώνουμε και από πάνω
  13. Χαράζουμε τη πίτα και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα στους 180 βαθμούς
Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/

No comments:

Post a Comment