Translate

Monday, 2 May 2011

Τηγανόπιτα

Τηγανόπιτα
Υλικά:
11/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 αβγά
 1/2 κουταλάκι αλάτι & 1 κουταλιά αλάτι επιπλέον
1 κουταλάκι νερό βολυτυρο για το τηγάνισμα
Γέμιση
200 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. κασέρι τριμμένο
2 κουταλιές μαιντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

Σε ενα μπολ τοποθετήστε το αλεύρι κάντε μια λακούβα και ρίξτε μέσα τα αβγά, το 1/2 αλάτι και το νερό.
Ζημώστε καλά να γίνει μια σφιχτή και ελαστική ζύμη.
Τυλίξτε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήστε την στην άκρη για 1 ώρα.
Χωρίστε τη σε 2 μπαλάκια και ανοίξτε μ΄αυτά 2 φύλα.
Σε πλατιά κατσαρόλα βράστε νερό και ρίξτε το επιπλέον αλάτι.
Κόψτε το κάθε φύλλο στα 4 και βάλτε το κάθε τέταρτο να βράσει για μισό λεπτό.
Βγάλτε το με μια τρυπιτή κουτάλα και βουτήξτε το σε μια λεκάνη με κρύο νερό.
Βάλτε το μετα σε στεγνή πετσέτα και στεγνώστε το. Κάντε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Στρώστε σε τηγάνι με βούτυρο τα μισά φύλλά το ενα επάνο στο άλλο ετσι που να καλύπτουν το τηγάνι και να προεξέχουν και λίγο .
Στρώστε τη γέμιση και καλύψτε τη με τα υπόλοιπα φύλλα
Γυρίστε λίγο τις άκρες των φύλλων να ενωθούν και τηγανίστε την πίτα και απο τις 2 πλευρές.

No comments:

Post a Comment