ΥΛΙΚΑ:
130 γρ. βούτυρο
70 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
80 γρ. αλεύρι μαλακό
80 γρ. φρέσκο γάλα
70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα μισού πορτοκαλιού
80 γρ. αμύγδαλα
1 κανέλλα
2-3 γαρύφαλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Για το ΣΙΡΟΠΙ:
- Βράζουμε σε μισό λίτρο μισό κιλό ζάχαρη, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα για 5 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το ΡΑΒΑΝΙ:
- Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μίξερ.
- Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους από τα αυγά και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τα αναμειγνύουμε ελαφρά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά χωριστά και φτιάχνουμε μαρέγκα.
- Προσθέτουμε το μείγμα στη μαρέγκα με τα ασπράδια.
- Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε μέσα όλο το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε από πάνω τα αμύγδαλα, τα οποία τα έχουμε καθαρίσει και κόψει σε λωρίδες.
- Ψήνουμε το ραβανί σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
- Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
- Σερβίρουμε σε κομμάτια.
No comments:
Post a Comment