Translate

Thursday, 2 February 2012

ΡΑΒΑΝΙ(10 μερίδες)

ΥΛΙΚΑ:
130 γρ. βούτυρο

70 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

80 γρ. αλεύρι μαλακό

80 γρ. φρέσκο γάλα

70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

ξύσμα μισού πορτοκαλιού

80 γρ. αμύγδαλα

1 κανέλλα

2-3 γαρύφαλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Για το ΣΙΡΟΠΙ:

- Βράζουμε σε μισό λίτρο μισό κιλό ζάχαρη, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα για 5 λεπτά.

- Το αφήνουμε να κρυώσει.


Για το ΡΑΒΑΝΙ:

- Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μίξερ.

- Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους από τα αυγά και το ξύσμα του πορτοκαλιού.

- Προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τα αναμειγνύουμε ελαφρά.

- Χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά χωριστά και φτιάχνουμε μαρέγκα.

- Προσθέτουμε το μείγμα στη μαρέγκα με τα ασπράδια.

- Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε μέσα όλο το μείγμα.

- Πασπαλίζουμε από πάνω τα αμύγδαλα, τα οποία τα έχουμε καθαρίσει και κόψει σε λωρίδες.

- Ψήνουμε το ραβανί σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

- Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

- Σερβίρουμε σε κομμάτια.


No comments:

Post a Comment