Translate

Saturday, 17 July 2010

Καρυδόπιτα

Υλικά
- 1 κούπα ζαχάρη
- 1 κούπα γάλα
- 1/2 κούπα βούτυρο
- 2 κούπες καρύδια χοντροκοπανισμένα
- 1 κ.γ κανέλα
- 1/2 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο
- 1 1/2 κούπα γαλέτα
- 1 1/2 κούπα αλεύρι
- 5 αυγά
- 1 κ.γ σόδα
- 3 κ.γ μπέικιν
- 2 κ.σ κονιάκ
για το σιρόπι:
- 3 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 κ.σ χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά... Ρίχνουμε το γάλα,τα
καρύδια ανακατεμένα με την κανέλα και τα γαρύφαλα...
Βάζουμε και τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ...
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη γαλέτα και το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μίγμα
ανακατεύοντας ελαφρά...
Βουτυρώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι...Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς...
Βράστε για 5 λεπτά το σιρόπι και αφήστε το να κρυώσει...
Σιροπιάστε τη καρυδόπιτα ζεστή.

No comments:

Post a Comment