Translate

Sunday 11 July 2010

Πράσινες πιπεριές τουρσί



Υλικά:

* 1 κούπα ξύδι (από λευκό ή κόκκινο κρασί ή μηλόξυδο)
* 1 κούπα νερό
* 1 κουταλιά σούπας αλάτι χοντρό
* 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
* αρωματικά που σας αρέσουν: μαραθόσπορος, γλυκάνισος, κεδροκούκουτσα, ρόζ πιπέρι, καυτερή πιπεριά, φέτες λαϊμ, σκόρδο, κλαδάκι από φρέσκο άνιθο, φέτες από φινόκιο, κλαδάκι από φρέσκια ματζουράνα ή ρίγανη… Κάθε συνδυασμός θα δώσει άλλη γεύση στις πιπεριές

Εκτέλεση:

Πλύντε τις πιπεριές. Αν είναι μεγάλες κάντε μια κάθετη σχισμή για να ελέγξετε ότι το εσωτερικό είναι καθαρό και να αφαιρέσετε όσα σποράκια μπορείτε με το δάχτυλό σας. Κόψτε τα κοτσάνια.

Τοποθετείστε τις σφικτά σε αποστειρωμένα βάζα.

Ετοιμάστε το ξυδόνερο. Βάλτε τα βασικά υλικά (ξύδι, νερό, αλάτι, ζάχαρη) να βράσουν σε μια κατσαρόλα και προσθέστε και τα αρωματικά που θέλετε. Ανάλογα με τα βάζα που έχετε να γεμίσετε ετοιμάστε περισσότερο ξυδόνερο, διατηρώντας τις αναλογίες.

Βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη και το αλάτι έχουν διαλυθεί καλά και το μίγμα βράζει. Μην το αφήσετε να εξατμίζεται, δεν χρειάζεται παραπάνω χρόνο. Γεμίστε τα βάζα με το καυτό υγρό, σχεδόν μέχρι το χείλος. Κτυπήστε τα ελαφρά στον πάγκο να ελευθερωθούν παγιδευμένες φυσαλίδες αέρα.

Βιδώστε προσεκτικά τα ζεσταμένα καπάκια, τα οποία τα έχετε βάλει για 10 λεπτά σε φούρνο 100 βαθμών κελσίου. Αναποδογυρίστε τα βάζα και αφήστε να κρυώσουν. Είναι έτοιμες για κατανάλωση σε μια εβδομάδα.

Φυλάξτε σε δροσερό και σκοτεινό ντουλάπι. Όποιο βάζο ανοίγετε θα το φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.

Το ξυδόνερο δοκιμάστε το στο dressing σε σαλάτες με όσπρια

Πηγή: http://tastefull.wordpress.com/

No comments:

Post a Comment