Translate

Monday 2 May 2011

Ηπειρώτικη Κιμαδόπιτα

Υλικα:

8 φύλλα για πίτα
1 1/2 κιλο κιμά πρόβειο
λίγο γάλα
8 παξιμάδια
6 αυγά
4 κουτ. σούπας βούτυρο
λίγο τριμμένο τυρί
2 κρεμμύδια
1 χούφτα μαιντανό ψιλοκομένο
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
Αλάτι
Πιπέρι
Ξύλο κανέλας η μπαχάρι



Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει.
Προσθέτουμε και τσιγαρίζουμε τον κιμά.
Ανακατευουμε και ρίχνουμε τον ντοματοπελτε διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαιντανο και την κανέλα.
Αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πιεί τα ζουμιά του.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και μουσκεύουμε τα παξιμάδια.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.
Στίβουμε τα παξιμάδια και τα ρίχνουμε στον μαγειρεμένο κιμά μαζί με το τριμμένο τυρί και τα χτυπημένα αυγά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα με λιωμένο βούτυρο.
Απλώνουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντασ τα ένα ένα με το βούτυρο.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια με μυτερό μαχαίρι και την ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 45 λεπτά.

No comments:

Post a Comment