Translate

Monday, 2 May 2011

Τηγανόψωμα

Υλικά:
500 γραμμάρια αλεύρι
1 χαρτάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
Ζεστό νερό
250 γραμμάρια μυζήθρα μαλακιά αλατισμένη
Ρίγανη
Λάδι για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση:

Σε μπολ ρίχνετε το αλεύρι, προσθέστε τη μαγια ανακατέψτε με  το νερό και μετά ρίξτε το αλάτι, ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή και μαλακιά.
Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα ανοίγετε με τα χέρια σας ελαφρά.
Βάζετε στο κέντρο μια κουταλιά μυζήθρα και λίγο ρίγανη και τα ξανακλείνετε προσεκτικά δίνοντας πάλι το αρχικό τους σχήμα στα μπαλάκια.
τοποθετίτε  ένα ένα τα μπαλάκια ζύμης σε πάγκο με το ενωμένο μέρος προς τα κάτω και με έναν πλάστη ανοίγετε σε φύλλο στρογγυλό (όσο ένα πιάτο φρούτου).
Τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι τα φύλλα (τρυπώντας τα πρώτα με ένα πηρούνι) μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.

No comments:

Post a Comment