Υλικά:
1 κιλό κιμάς Ανάμικτο ή Μοσχάρι.
1/2 της κούπας τσαγιού ρύζι (Parboiled ή bonnet)
250 γραμ. ρύζι γλασέ.
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας σας
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Χυμό απο 3 λεμόνια
3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
7 κουταλιές της Σούπας αλεύρι για το αλεύρωμα και το Αλευρολέμονο
Εκτέλεση :
Προσθέτουμε τον κιμά, το ρύζι Parboiled, το αλάτι, πιπέρι, και το κύμινο μαζί με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και πλάθουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί .
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια στο μέγεθος της αρεσκείας μας και τα αλευρώνουμε με το μισό αλεύρι της συνταγής.
Και μετά απο δέκα λεπτά, προσθέτουμε και το ρύζι γλασε και βράζουν μαζί, για 15 λεπτά.
Στο διάστημα που το φαγητό βράζει στίβουμε τα λεμόνια, προσθέτουμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό και το υπόλοιπο αλεύρι και τα ανακατεύουμε δυνατά, με έναν αυγοδάρτη .
3 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτια, προσθέτουμε το αλευρολέμονο, ανακατεύουμε και μετα απο 1-2 λεπτα το κατεβάζουμε απο την φωτιά, αφού πρώτα δοκιμάσουμε και διορθώσουμε την γεύση .
Φαγητό ιδανικό για τα άτομα που έχουν αλλεργία με το αυγό.
Μπορείτε να το ξανά ζεστάνετε άφοβα, μιας και δεν έχει μέσα αυγό.
Καλή σας όρεξη
No comments:
Post a Comment