Υλικά:
225 γρ. παντζάρια βρασμένα στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι horseradish sauce
4 κουτ. άνηθος ψιλοκομμένος
80 ml.ελαιόλαδο
8 κουτ.κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
Χυμός 1 λεμονιού
2 κουτ. γλ. μουστάρδα πολύσπορη
600 γρ μικρές πατάτες βρασμένες
4 φιλέτα σολομού η άλλου άσπρου ψαριού (200 γρ το καθένα)
Αλάτι.
Πιπέρι.
Εκτέλεση:
Βάζετε σε ένα μπλέντερ τα παντζάρια με το ξύσμα πορτοκαλιού, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τη μισή horseradish saucekai τον μισό άνηθο και τα χτυπάτε για 1 λεπτό.
Προσθέτετε σιγά σιγά και 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο ώσπου να γίνει ένας πηχτός πουρές.
Το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη.
Σε μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με λίγο χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και την υπόλοιπη horseradish sauce μαζί με τον υπόλοιπο άνηθο.
Κόβετε σε ροδέλες τις πατάτες και ανακατεύετε με το μίγμα της κρέμας γάλακτος.
Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και τηγανίζετε τα φιλέτα του ψαριού με την πέτσα πρως τα κάτω για 3-4 λεπτά η ώσπου να γινουν τραγανά.
Γυρίζετε από την άλλη πλευρά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο και τηγανίζετε για άλλα 2-3 λεπτά, ώσπου να ψηθεί το ψάρι χωρίς να ξεραθεί.
Μοιράζετε τις πατάτες σε πιάτα και σκεπάζετε με το ψάρι.
Περιχύνετε με τη σάλτσα απο τα παντζάρια και σερβίρετε
No comments:
Post a Comment