2 φλιτζανάκια Ρύζι
1 μεγάλο Κρεμμύδι
2 Αυγά
1 κουταλάκι Πιπέρι
3 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 ποτήρια Νερό
λίγο Αλεύρι
1 Χυμό Λεμόνι
1 κιλό Κιμάς Μοσχάρι η και ανάμικτο
Ζυμώνουμε τον κιμά με ένα φλυτζανάκι ρύζι, (δοκιμάστε και με πλιγούρι )
ένα αυγό, αλάτι και πιπέρι.
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα αλευρώνουμε.
Στη συνέχεια βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι.
Προσθέτουμε το νερό.
Μόλις αρχίζει να βράζει το νερό ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια
Μετά από 30 λεπτά βάζουμε και ένα φλιτζάνι ρύζι.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 15 λεπτά.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό και το λεμόνι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά 1 φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό της σούπας και ανακατεύουμε Προσθέτουμε το αβγολέμονο σιγά σιγά στη σούπα και ανακατεύουμε
Αν φοβάστε να μη σας κόψει το αβγολέμονο μια λύση είναι να βάλετε τον χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι και 2-3 κουταλιές αλεύρι ανακατέψτε το καλά και προσθέστε το στην σούπα.
Μερικοί προτιμούν να βάζουν βούτηρο αντι για λάδι
Εγώ προσωπικά δεν βάζω καθόλου λάδι γιατι βγένει αρκετό όταν βράσουν τα γιουβαρλάκια
Τα Γιουβαρλάκια καταλαβαίνουμε οτι είναι βρασμένα όταν αρχίσουν και επιπλέουν στη κατσαρόλα.
No comments:
Post a Comment