Υλικά:
250 γρ. ζάχαρη
330 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. γλυκόζη
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
10 γρ. βούτυρο αλμυρό
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, την κρέμα και τη γλυκόζη και βράζουμε μέχρι τους 118° C έτσι ώστε να στέκεται μια σταγόνα καραμέλας όταν την αδειάζουμε σε ένα πιάτο, δηλαδή να είναι αρκετά σφικτή.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε έως ότου η σοκολάτα λιώσει και στο τέλος όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 35 - 40 ° C προσθέτουμε το βούτυρο.
Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα σε πάχος 1 εκατοστό, αφήνουμε για αρκετές ώρες να παγώσει και να σφίξει και κόβουμε σε μικρά ομοιόμορφα μπαστουνάκια.
Για καλύτερο φορμάρισμα μπορούμε να το τοποθετήσουμε σε ένα τετράγωνο τσέρκι.
No comments:
Post a Comment