Υλικά: (4 - 5 άτομα)
125 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4 1/2 φύλλα ζελατίνης (22,5 γρ.)
400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.
120 γρ ασπράδι αυγού (4 αυγά) χτυπημένα σε μαρέγκα
20 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με τη ζάχαρη. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σκούρα καραμέλα.
Ρίχνουμε τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος που προηγουμένος την έχουμε ζεστάνει
Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης που προηγουμένως τα είχαμε μαλακώσει σε κρύο νερό.
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία 35 - 40 ° C και ενσωματώνουμε με την σαντιγί.
Προσθέτουμε και τη μαρέγκα, γεμίζουμε σε ποτήρια και σερβίρουμε
No comments:
Post a Comment