ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό παλαμίδα
1 κιλό κρεμμύδια
1,5 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 κιλό ντομάτες
Μισή κουταλιά σάλτσα πελτέ
1 κεφάλι σκόρδο
1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά τη παλαμίδα και τη κόβουμε σε φέτες.
Τις βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι,ξύδι και τις αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια,τα κόβουμε σε φέτες,τα τσιγαρίζουμε με το μισό λάδι στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο,το μαϊντανό,τις ντομάτες περασμένες απο το τρίφτη,
αλάτι-πιπέρι και τον πελτέ λιωμένο σε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε τις φέτες από το ξύδι,τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε πάνω το μείγμα του τηγανιού,αλάτι-πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι.
Βάζουμε το το ταψί σε μέτριο φούρνο για μία ωρα περίπου μέχρι να ροδοψηθεί και να μείνει
μόνο με τη σάλτσα του.
No comments:
Post a Comment