Translate

Monday, 12 July 2010

Πολίτικη σαλάτα

Υλικά για μία μεγάλη σαλατιέρα

½ κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε πολύ λεπτές λωρίδες
3 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
1 φλυτζάνι του καφέ ξύδι
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Τα αλατίζουμε, τα πιέζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Αραιώνουμε το ξύδι με ίση ποσότητα νερού και περιχύνουμε τη σαλάτα με το μείγμα.
Αφήνουμε τη σαλάτα για μια ακόμα ώρα στο ψυγείο.
Τη σουρώνουμε από τα υγρά της, την περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Εάν θέλουμε, μπορούμε να την πασπαλίσουμε με χοντροκομμένο καυτερό μπούκοβο για να καίει λίγο στη γλώσσα.
Μπορούμε να τη συνοδέψουμε με ψητό κρέας, καθώς και τηγανιτά ψάρια.

Σημείωση: Αν θέλουμε, βγάζουμε το μαϊντανό και προσθέτουμε λίγο τριμμένο καρότο.

No comments:

Post a Comment