Translate

Saturday, 17 July 2010

Πορτοκαλάδα.

Υλικά:
44 πορτοκάλια,
24 μανταρίνια,
16 λεμόνια,
1800 γραμ. ζάχαρη,
1800 γραμ. νερό και 3 ποτήρια του κονιάκ χυμό λεμονιού.

Εκτέλεση:

Σφίγγουμε τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια και τα λεμόνια και τα περνούμε από τουλουπάνι (ή πυκνό τρυπητό).

Μ' αυτά πρέπει να γεμίσομε εννιά ποτήρια του νερού χυμό.

Αν δεν γεμίσουν συμπληρώνομε αφού σφίξομε κι άλλα.

Ρίχνομε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και τα βάζομε στη φωτιά.

Όταν δέσει η ζάχαρη, την κατεβάζομε και ρίχνομε τα 3 ποτηράκια χυμό λεμονιού κι όταν μισοκρυώσει προσθέτομε τα 9 ποτήρια του χυμού, τα βάζομε στη φωτιά, να πάρουν μια βράση και τα κατεβάζομε.

Τ' αφήνομε να κρυώσουν λίγο και τα βάζομε σε μπουκάλια, που σφραγίζομε.

No comments:

Post a Comment