Translate

Thursday, 2 February 2012

Κρέπες Αλμυρές & Γλυκιές

Υλικά: Για την αλμυρή
700 mg γάλα
4 Αυγά
1 Κουταλάκι του τσαγιού αλάτι
1/2 του κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτί σόδα (αναψυκτικό)

Υλικά: Για την γλυκιά τα παραπάνω, συν:
1 Βανίλια
3 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Για την αλμυρή
Χτυπάμε τ' αβγά με το γάλα και τη σόδα, προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένας παχύρευστος χυλός.


Για την γλυκιά
κάνουμε τα παραπάνω και προσθέτουμε και τα υλικά της γλυκιάς-ίσως χρειαστεί περισσότερο αλεύρι, λόγω του χυμού πορτοκαλιού.
Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τόση ποσότητα, όση χρειάζεται για να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού. Τηγανίζουμε κι από τις δυο μεριές και σερβίρουμε με όποια γέμιση επιθυμούμε.

No comments:

Post a Comment