500γρ. Κιμά Μοσχαρισιο
150γρ. Ψωμί
2 Σκελίδες Σκόρδο
1 Κουταλιά Κύμινο τριμμένο
500γρ. Ντομάτες
Κρασί κόκκινο
1 Πρέζα Ζάχαρη
1 Κουταλιά πελτέ ντομάτας
Αλάτι, Πιπέρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Ασπράδι από 2 Αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε 1 μπόλ μουσκεύουμε το ψωμί με το κρασί.
Σε ένα άλλο μπόλ βάζουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κύμινο το αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το μουσκεμένο ψωμί.
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια.
Σε 1 τηγάνι κάνουμε μια σάλτσα με τις ντομάτες λίγο λάδι τη ζάχαρη και τον πελτέ και βραζουν για 5-6 λεπτά.
Σε 1 τηγάνι κάνουμε μια σάλτσα με τις ντομάτες λίγο λάδι τη ζάχαρη και τον πελτέ και βραζουν για 5-6 λεπτά.
Σε ένα δεύτερο τηγάνι τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια αλλά πριν τα βάλουμε στο τηγάνι τα περνάμε πολύ ελαφρά από τα χτυπημένα ασπράδια.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, τα προσθέτουμε στη σάλτσα και τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρύζι η με τηγανιτές πατάτες, η με πουρέ πατάτας.
No comments:
Post a Comment