Translate

Sunday, 11 July 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


Τι θα χρειαστούμε:

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

1 κιλό πιπεριές πράσινες

1 ποτηράκι κρασιού ούζο

1 ποτηράκι κρασιού λάδι

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κούπα χυμό ντομάτας

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι


Πως το κάνουμε:

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι. Ρίχνουμε και τα κομμάτια του κοτόπουλου να τσιγαριστούν αφού ροδίσουν σβήνουμε με το ούζο και τα αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να πιει το ζουμάκι του. Στη συνέχεια βάζουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και τον χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τη ζάχαρη, βάζουμε νερό μέχρι να καλυφτεί το φαγητό μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 ώρα μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές, ή με ρύζι ή ακόμα και σκέτο. Μυστικό! Το φαγητό αυτό δεν το ανακατεύουμε με κουτάλα για να μην λιώσουν οι πιπεριές. Απλά το κουνάμε πολύ καλά και συχνά την κατσαρόλα μας. Καλή όρεξη!

No comments:

Post a Comment