Υλικά:
1 1/2 κιλό καρύδι
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1300 γραμμ. φύλλο μπακλαβά.
Για το σιρόπι:
2 κιλά ζάχαρι
1 νεροπότηρο μέλι
1 1/2 φλιτζάνια βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας λεμόνι (χυμός)
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με τις 3 κουταλιές χυμό λεμονιού.
Οταν το σιρόπι βράσει καλά και δέσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μέλι.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε το καρύδι μέτριο (όχι πολύ ψιλό) και το βάζουμε σε μια λεκάνη.
Ρίχνουμε μέσα την κανέλα, το ο γαρύφαλο, 5-6 κουταλιές ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε το ταψί.
Στρώνουμε 5 φύλλα μπακλαβά βουτυρωμενα ένα ένα και μετα σε φύλο ρίχνουμε και από λίγο καρύδι, μεχρι να τελειώσει το καρύδι.
Από πάνο στρώνουμε άλλα 5 φύλλα βουτυρωμένα ένα ένα.
Κόβουμε το γλυκό μπακλαβωτά και σε κάθε κομμάτι βάζουμε από ένα γαρύφαλο.
Βάζουμε το βούτυρο στη φωτιά να λιώσει και το περιχύνουμε στον μπακλαβά.
Τον ψύνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει και όταν το βγάλουμε, ζεστό όπως είναι περιχύνουμε το σιρόπι που πρέπει να είναι χλιαρό.
No comments:
Post a Comment