Translate

Monday, 16 November 2009

Κανταΐφι Γιαννιώτικο

Υλικά:
  • 530 gr. Φύλλα Κανταΐφι
  • 1060 gr. Φύλλο κρούστας
  • 500 gr. Βούτυρο (Αγελαδινό)
  • 500 gr. Καρύδι
Υλικά για σιρόπι:
  • 1700 gr. Νερό
  • 2 κιλά Ζάχαρη
  • 300gr. Γλυκόζη
  • ½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι


Προετοιμασία:

Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας. Παίρνουμε δύο φύλλα και απλώνουμε στο κέντρο κανταΐφι και σε όλο το μήκος του το πασπαλίζουμε με βούτυρο. Απλώνουμε παράλληλα καρύδια και τυλίγουμε το φύλλο έτσι ώστε να γίνει ρολό.
Αφού τελειώσουμε τα ρολά, κόβουμε το κάθε ένα ρολό σε 12 με 15 εκ. κομμάτια. Έπειτα τα τοποθετούμε στο ταψί οριζόντια ή κάθετα. Αφού γεμίσει το ταψί πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο τα κομμάτια ένα-ένα, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά όλα τα κομμάτια.
Έπειτα βάζουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 oC για 1ώρα και 5 λεπτά.

Προετοιμασία για σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.

Σιρόπιασμα:

Περιμένουμε να κρυώσει το γλυκό και ρίχνουμε, σε χλιαρή θερμοκρασία, το σιρόπι μέσα στο ταψί. Έπειτα περιμένουμε για μία περίπου ώρα μέχρι να ωριμάσει έτσι ώστε να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.


Πηγή: http://www.chatzis.gr

No comments:

Post a Comment