1 μέτριο μαρούλι
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι
10-12 ελιές Καλαμών
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού με άφθονο νερό και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Βράζουμε το καλαμπόκι σε ένα κατσαρολάκι με άφθονο αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε.
Κόβουμε τα μαρουλόφυλλα σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μία σαλατιέρα.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι του και τον βάζουμε σε ρηχό πιάτο.
Τον κόβουμε σε κομματάκια με πιρούνι και τον βάζουμε στη σαλατιέρα.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τις ελιές.
Βάζουμε σε βαζάκι με καπάκι το λάδι, το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε καλά.
Γαρνίρουμε τη σαλάτα με ψιλοκομμένο άνηθο.
No comments:
Post a Comment