Translate

Wednesday 21 July 2010

Σουπιές Κρασάτες

Υλικά

½ κιλό σουπιές
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα κόκκινο κρασί
½ κούπα λάδι
Αλάτι
Πιπέρι (πράσινο - μαύρο)





Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις σουπιές. Το μελάνι μπορείτε να το κρατήσετε για να βάψετε τα σπιτικά σας ζυμαρικά! Το κόκκαλο για το καναρίνι σας.
Τις κόβουμε σε κομμάτια. Θα σας φανεί κουφό αλλά το σχήμα και το μέγεθος των κομματιών δημιουργεί διαφορά στην απόλαυση όταν το τρώς. Κόψτε τις στο μέγεθος και σχήμα που σας κάνει όρεξη.

Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμύδι ώστε να είναι έτοιμο για σωτάρισμα. Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κόβουμε σε φέτες (σαν τα φιλέ αμυγδάλου).
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μισή κούπα λάδι. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα (δηλαδή τα τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσαφιά). Αμεσως μετά ρίχνουμε τις σουπιές. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 2 με 3 λεπτά σαν να τις σωτάρουμε. Οι σουπιές θα βγάλουν αρκετό νερό.
Ρίχνουμε μισή κούπα κόκκινο κρασί, μισή κούπα νερό, αλάτι, πράσινο και μαύρο πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά ίσα που να βράζει το φαγητό. Θα το αφήσουμε έτσι για 90 λεπτά περίπου!
Ελέγχουμε κάθε 15 λεπτά μήπως και χρειάζεται νερό - μην μας κολλήσουν.

Σας αρέσουν τα κοκκινιστά; Αντί για μισή κούπα νερό ρίξτε ένα ποτήρι νερό στο οποίο έχετε διαλύσει μια κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ ή δύο ώριμες αποφλοιωμένες τομάτες. Στην τελευταία περίπτωση ρίξτε λίγο παραπάνω αλάτι καθώς η ντομάτα τραβάει το αλάτι.

Πηγή: http://cooks.gr/

No comments:

Post a Comment