Translate

Thursday, 25 February 2010

Κοτόπουλο με χυλοπίτες

















Υλικά
5 μπουτάκια κοτόπουλο
1/2 κιλό χυλοπίτες
1 κουτάκι ντομάτα κονκασέ
2 μεσαία κρεμμύδια
1/2 κούπα ελαιόλαδο
λίγη κανέλα
λίγο σκόρδο σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση


Πλένουμε τα μπουτάκια απ' το κοτόπουλο και κόβουμε σε κυβάκια τα κρεμμύδια.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε σκόνη. Μόλις αρχίσουν να τσιγαρίζονται χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπουτάκια. Τα αφήνουμε να ροδίσουν απ' όλες τις μεριές και τότε ρίχνουμε τη ντομάτα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας 2 κούπες νερό.

Μετά από 20-25 λεπτά περίπου, τα μπουτάκια είναι έτοιμα. Συπληρώνουμε με 2 κούπες νερό και μόλις ξαναπάρει βράση ρίχνουμε τις χυλοπίτες. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφήσουν το νερό, ανακατεύοντας πότε-πότε με ξύλινη κουτάλα ελαφρά για να μην κολλήσουν οι χυλοπίτες.

No comments:

Post a Comment