
Υλικά:
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 λεμόνι
1 φλυτζάνι λάδι
3 αυγά
1 1/2 κιλό αρνί
1/2 ματσάκι φύλλα σέλινου
1/2 ματσάκι άνιθο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
-Κόβετε το κρέας σε μερίδες
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
-Ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό, το σέλινο, τα μαρούλια και τον άνιθο
-Αλατοπιπερώνετε
-Αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου
-Μόλις είναι έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο
-Χωρίζετε τους κρόκους απο τ ασπράδια
-Στίβετε το λεμόνι
-Χτυπάτε τους κρόκους
-Χτυπάτε τ΄ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
-Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα
-Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού
-Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό
-Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα
-Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού
No comments:
Post a Comment