Translate

Saturday, 10 July 2010

Αρνάκι Φρικασέ


Υλικά:
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 λεμόνι
1 φλυτζάνι λάδι
3 αυγά
1 1/2 κιλό αρνί
1/2 ματσάκι φύλλα σέλινου
1/2 ματσάκι άνιθο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

-Κόβετε το κρέας σε μερίδες

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει

-Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

-Ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε

-Προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό, το σέλινο, τα μαρούλια και τον άνιθο

-Αλατοπιπερώνετε

-Αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου

-Μόλις είναι έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο

-Χωρίζετε τους κρόκους απο τ ασπράδια

-Στίβετε το λεμόνι

-Χτυπάτε τους κρόκους

-Χτυπάτε τ΄ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα

-Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα

-Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού

-Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό

-Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα

-Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού

No comments:

Post a Comment