Translate

Saturday, 28 November 2009

Γαύρος ξιδάτος


















Συστατικά

* 1 κιλό γαύρος
* 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
* 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
* Καλαμποκέλαιο
* Χοντρό αλάτι
* Ξύδι


Οδηγίες συνταγής

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τον γάβρο πολύ καλά. Στρώνουμε το ψάρι σε ένα ταψί, το σκεπάζουμε με ξύδι και ρίχνουμε και μία χούφτα αλάτι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Μετά την έλευση του χρόνου πολύ εύκολα βγάζουμε την ραχοκοκαλιά από κάθε ψάρι. Τα στρώνουμε σε τάπερ και φτιάχνουμε σειρές που πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σκόρδο. Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι μέχρι να σκεπάζει τα ψάρια και βάζουμε τον μεζέ στο ψυγείο μέχρι να τον χρησιμοποιήσουμε.

* Διάρκεια: 12 ώρες

No comments:

Post a Comment