Translate

Saturday, 4 February 2012

Κοτόπουλο με ρύζι, ελιές και ντομάτες

Υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 στήθος κοτόπουλου καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια
1 κούπα ρύζι Jasmine
2 κούπες ζωμός κοτόπουλου ζεστός
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 κούπα πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση
1. Κάψτε το λάδι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και την πιπεριά για 5 λεπτά.
2. Ρίξτε το κοτόπουλο και τσιγαρίστε.
3. Ρίξτε το ρύζι και τσιγαρίστε.
4. Ρίξτε το ζωμό και μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για είκοσι λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το υγρό και να έχει μαλακώσει το ρύζι.
5. Ρίξτε τις ελιές και τις ντομάτες και ανακατέψτε.
6. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.

No comments:

Post a Comment