Σε μια χώρα που το μέλλον είναι μέσα στο μαύρο το μόνο που μου μένει είναι να μοιράζομαι αυτό που κάποιοι θέλουν να μας στερήσουν με την ελπίδα ίσως για κάτι καλύτερο.
Translate
Sunday, 11 July 2010
Σουπιές με σπανάκι
ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό μικρές σουπιές
* 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
* 2 ξερά κρεμμύδια ή 3-4 φρέσκα
* 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
* 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 4-5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
* ½ ματσάκι μαϊντανό Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν βάλουμε φρέσκιες σουπιές, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας εντόσθια, μελάνι και κόκκαλο. Τις ξεπλένουμε καλά και τις κόβουμε σε κομμάτια. Εγώ χρησιμοποίησα φιλέτα σουπιάς κατεψυγμένα, τα οποία ξεπάγωσα, έκοψα σε κομμάτια, έπλυνα καλά και άφησα να στραγγίσουν.
Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Το αφήνουμε να στραγγίσει. Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και μισό φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
Ρίχνουμε το σπανάκι και τον μαϊντανό και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του, περίπου 45-50 λεπτά.
Και τα δυο βασικά συστατικά αυτής της συνταγής είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες και φτωχά σε θερμίδες!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment