Translate

Thursday 2 February 2012

Μπαρμπουνοφάσουλα με σκόρδο και βαλσάμικο

Υλικά

500 γρ φρέσκα καθαρισμένα μπαρμπουνοφάσουλα
ένα μικρό ολόκληρο σκόρδο
3 φύλλα δάφνης
1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη στα 2
1 ντομάτα
¼ κούπα ελαιόλαδο
¼ κούπα ξύδι βαλσάμικο
¼ κούπα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
5 κούπες ζωμό λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι
 Εκτέλεση

Τοποθετήστε φασόλια και το ζωμό λαχανικών σε μια βαθιά κατσαρόλα. Κόψτε το πάνω μέρος του σκόρδο το προσθέστε το στην κατσαρόλα μαζί με τα φύλλα δάφνης, την πατάτα και την τομάτα (ολόκληρη). Τοποθετήστε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήστε να πάρει μία βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράστε για 30 έως 45 λεπτά, έως ότου τα φασόλια να είναι μαλακά. Αφαιρέστε την πατάτα, την ντομάτα και το σκόρδο. Τοποθετήστε τα σε ένα βαθύ πιάτο μαζί με ¼ κούπας του ζωμού λαχανικών από την κατσαρόλα. Στραγγίστε τα φασόλια, διατηρώντας λίγο από των ζωμό τους, αρκετό ώστε να καλύπτει τα φασόλια στην κατσαρόλα. Πιέστε το σκόρδο ώστε να βγει από τις σκελίδες σαν κρέμα. Αφαιρέστε τη φλούδα της ντομάτας (θα είναι πολύ εύκολο να την αφαιρέσετε με τα δάχτυλά σας). Με ένα πηρούνι πολτοποίηστε τη ντομάτα, την πατάτα και το σκόρδο μέσα στο ζωμό που είχατε κρατήσει από το μαγείρεμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Ρίξτε το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα με τα φασόλια και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε ζεστό σε ένα βαθύ πιάτο. Γαρνίρετε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ξύδι βαλσάμικο, ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και ζεστό ψωμί.

No comments:

Post a Comment