ΥΛΙΚΑ
* 8 μικρά χοιρινά μπριζολάκια
* ½ φλιτζάνι σόγια σος
* ½ φλιτζάνι μπαλσάμικο
* 1/4 του φλιτζανιού μέλι
* 2 κουτ. του γλυκού τριμμένο δεντρολίβανο
* 2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
* 750 γρ. πατάτες
* 1 ματσάκι ρόκα
* ελαιόλαδο
* αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ:
* 1 φλιτζάνι γιαούρτι
* ½ φλιτζάνι τριμμένο και στραγγισμένο αγγούρι
* ½ κουτ. του γλυκού κύμινο
* 1 κουτ. της σούπας χυμός λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάστε τη μαρινάδα για τα μπριζολάκια: Βάλτε σε ένα μπολ τη σόγια σος, το μπαλσάμικο και το μέλι. Προσθέστε 1 κουταλάκι δεντρολίβανο και 1 κουταλάκι θυμάρι και ανακατέψτε. Βάλτε τα μπριζολάκια σε ένα βαθύ σκεύος, περιχύστε τα με τη μαρινάδα, σκεπάστε τα με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τα στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Αφού μαριναριστούν, βάλτε τα με τη μαρινάδα σε ένα ταψί και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C περίπου για 40 λεπτά. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια. Αλείψτε τις με ελαιόλαδο, αλατίστε τις, πασπαλίστε τις με το υπόλοιπο δεντρολίβανο και θυμάρι και ψήστε τις στους 200 C για 30 λεπτά. Πλύντε και κόψτε τη ρόκα σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το αγγούρι, το χυμό λάιμ, το κύμινο, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και ανακατέψτε το μείγμα. Σερβίρετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα γιαουρτιού, τις πατάτες και τη ρόκα.
No comments:
Post a Comment