Translate

Monday 12 July 2010

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ Ή ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Ή ΧΟΙΡΙΝΟ

Υλικά (για 8-10 άτομα):

1 1/2 κιλό μοσχάρι ωμοπλάτη ή 1 κοτόπουλο ή χοιρινό
2 ώριμες μεγάλες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
1 πακέτο κριθαράκι
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
τυρί τριμμένο

Εκτέλεση:

Πλένετε το κρέας, το τεμαχίζετε σε μεγάλα κομμάτια και το τοποθετείτε σε ένα πήλινο σκεύος με καπάκι. Το περιχύνετε με το ελαιόλαδο, προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό και το καλύπτετε με τις φέτες της ντομάτας. Σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι και το ψήνετε στο φούρνο στους 200° για 45-50 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180° και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ακόμη ώρα.
Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, βράζετε το κριθαράκι μαζί με το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Χύνετε το νερό και προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατεύετε ζωηρά για να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο. Ανοίγετε το σκεύος και ρίχνετε γύρω από το κρέας το κριθαράκι. Πασπαλίζετε το κρέας με λίγο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε με το καπάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 200° για 8 λεπτά. Αφήνετε το φαγητό στο φούρνο (τον οποίο έχετε κλείσει) για 20 λεπτά πριν το σερβίρετε με άφθονο τυρί.




Πηγή:http://www.mirsini.gr

No comments:

Post a Comment