Translate

Thursday, 19 November 2009

Στρούντελ Μήλου (Apfelstrudel)


  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/3 της κούπας χονδροκομμένα καρύδια
  • 1/3 της κούπας σταφίδες
  • 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
  • χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Οδηγίες
  1. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας πάνω σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τα άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη και τα μήλα.
  3. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Προσθέτουμε τα καρύδια, το ξύσμα πορτοκάλι, τις σταφίδες και τη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στο μισό μέρος της σφολιάτας.
  5. Κλείνουμε και ενώνουμε καλά τις άκρες, τρυπάμε σε πολλά σημεία μ’ ένα πηρούνι και ψήνουμε το στρούντελ στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  6. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα

No comments:

Post a Comment