- 1 φύλλο σφολιάτας
- 2 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 2 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
- 1 κούπα γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1/3 της κούπας χονδροκομμένα καρύδια
- 1/3 της κούπας σταφίδες
- 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
- χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας πάνω σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Ζεσταίνουμε το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τα άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη και τα μήλα.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τα καρύδια, το ξύσμα πορτοκάλι, τις σταφίδες και τη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στο μισό μέρος της σφολιάτας.
- Κλείνουμε και ενώνουμε καλά τις άκρες, τρυπάμε σε πολλά σημεία μ’ ένα πηρούνι και ψήνουμε το στρούντελ στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
- Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα
No comments:
Post a Comment