Translate

Sunday 11 July 2010

Πατατοσαλάτα

Υλικά συνταγής
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε...
1/2 κιλό πατάτες βρασμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι ψιλό
5 αγγουράκια τουρσί
3 κουταλιές κάπαρη
12 ελιές Καλαμών
αλάτι χοντρό
1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές μουστάρδα
λίγο μπαλσάμικο

Η πατατοσαλάτα είναι ορεκτικό αλλά και κυρίως πιάτο όταν κάνουμε δίαιτα. Εδώ θα δούμε μια εύκολη συνταγή για πατατοσαλάτα με ελίτσες και αγγουράκια τουρσί.

Αρχικά, βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους για περίπου μισή ώρα. Έπειτα τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια τουρσί, την κάπαρη, τις ελιές και λίγο αλάτι.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την σως. Βάζουμε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, λίγο μπαλσάμικο, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα και λίγο χοντρό αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε τη σως στο μπωλ με τις πατάτες και η πατατοσαλάτα μας είναι έτοιμη!

No comments:

Post a Comment