Translate

Tuesday, 3 May 2011

Πίτα με κοτόπουλο και μπέικον

Υλικά:
60 γρ. βούτυρο
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κουταλιές αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
3 1/2 φλιτζάνια κρέας κοτόπουλου βρασμένο και ψιλοκομμένο
1/3 του φλιτζανιού κεφαλοτύρι τρυμμένο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
10 φύλα κρούστας
80 γρ. επιπλέον βούτυρο




Εκτέλεση:

Σωτάρετε στο βούτυρο το μπέικον, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Προσθέστε το αλέυρι και ανακατώστε καλά. κατεβάστε τα από τη φωτιά και προσθέστε το γάλα λίγο λίγο.
Ξαναβάλτε το σκεύος στη φωτιά και ανακατώστε μέχρι να δέσει.
Αφήστε να κρυώσει και προσθέστε το κοτόπουλο το τυρί και τα αυγά.
Σκεπάστε με μια βρεγμένη πετσέτα τα φύλλα να μή στεγνώσουν.
Αλοίψτε 2 φύλα με λίγο απο το επιπλέον βουτυρο και βάλτε τα το ένα πάνω στο άλλο.
Διπλώστε τα και βάλτε τα σε ένα βουτυρωμένο ταψί με τις άκρες τους να περισσεύουν.
Επαναλάβατε το ίδιο με 6 ακόμι φύλλα τοποθετώντας στο ταψί κυκλικά ώσπου να το καλύψετε όλο.
Απλώστε τη γέμιση και διπλώστε από πάνω τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν.
Αλείψτε με βούτυρο τα υπόλοιπα 2 φύλα, διπλώστε τα και καλύψτε την πίτα.
Αλείψτε την επιφάνεια της πίτας με λίγο βούτυρο και ψήστε τη σε μέτριο φούρνο περίπου 35-40 λεπτά.

No comments:

Post a Comment