Translate

Saturday, 17 July 2010

Σεφταλιές

1 κιλό κιμά χοιρινό
½ κιλό μπόλια από χοιρινό ή αρνί
100 γρ τρίμμα ψωμιού
2 κρεμμύδια ξερά
1 αβγό
ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ.μαϊντανό
1 κ.σ.ρίγανη
½ κ.σ. δυόσμο


Βάζουμε τη μπόλια στο νερό με λίγο λεμόνι για 1 ώρα για να ασπρίσει. Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, το τρίμμα ψωμιού, τα κρεμμύδια λειωμένα στο μούλτι, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και το αβγό. Ζυμώνουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βγάζουμε τη μπόλια από το νερό και τη στραγγίζουμε. Την κόβουμε σε μικρά κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος των σεφταλιών που θέλουμε να φτιάξουμε. Βάζουμε γέμιση σε κάθε κομμάτι μπόλιας και ψήνουμε στο φούρνο ή στο γκριλ.

Πηγή: http://hungryforhungry.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment