ΥΛΙΚΑ
* 800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (κατά προτίμηση από ελιά)
* 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
* 2 κρόκοι αβγών
* 2 κουτ. της σούπας πολτός ελιάς
* 4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
* 2 κουτ. της σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή 2 κουτ. του γλυκού ξερή ρίγανη
* ελαιόλαδο
* αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ:
* 2 φλιτζάνια πλατύφυλλου βασιλικού
* 2 μικρές σκελίδες σκόρδο
* 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
* 2 κουτ. της σούπας κουκουνάρι
* 6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
* αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ:
* 500 γρ. ντοματίνια
* 10 καππαρόφυλλα
* ξίδι μπαλσάμικο
* αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάστε πρώτα τη σάλτσα πέστο: Βάλτε στο μουλτιπράκτικ όλα τα υλικά για τη σάλτσα πέστο και πολτοποιήστε τα. Διατηρήστε το σε κλεισμένο βάζο στο ψυγείο.
Για τα μπιφτέκια: Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, τον πολτό ελιάς, τους κρόκους, το μαϊντανό, τη ρίγανη, 2 κουταλιές από τη σάλτσα πέστο που ετοιμάσατε, αλάτι και πιπέρι. Αλείψτε τα χέρια σας με ελαιόλαδο και ζυμώστε το μείγμα. Αφήστε το σκεπασμένο με μεβράνη τροφίμων στο ψυγείο για 1-2 ώρες τουλάχιστον και μετά πλάστε τα μπιφτέκια. Ψήστε τα στο γκριλ στους 200 C για 6-7 λεπτά.
Για τη συνοδευτική σαλάτα: Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, βάλτε τα σε ένα μπολ, προσθέστε τα καππαρόφυλλα, 2 κουταλιές από το πέστο που ετοιμάσατε, 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο, αλατίστε και ανακατέψτε τη σαλάτα. Σερβίρετε τα μπιφτέκια με τη σαλάτα με τα ντοματίνια και τα
No comments:
Post a Comment