Υλικά:
1 κιλό φρέσκο σολομό κομένο σε μικρά φιλετάκια
2 γρ. σόδα
3 είδη πιπεριάς (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη), από 100 γρ. το κάθε είδος
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ ελιές χωρίς κουκούτσια
100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
350 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
Χυμός ενός λεμονιού
5 γρ. αλάτι
2 γρ. πιπέρι
1/2 ματσάκι μαιντανό
50 ml.ελαιόλαδο
1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
10 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
2 γρ. ρίγανη
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα φιλετάκια του σολομού, τα τοποθετούμε σε ένα τρυπητό με λίγη σόδα, τοποθετούμε ένα πιάτο κάτω από το τρυπητο και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο για να βγάλουν τα υγρά τους.
Μετά τα ξεπλένουμε καλά και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο λεμόνι.
Τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε να φύγει το περιτό αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι (προσοχή ΟΧΙ για πολλή ώρα).
Σε ένα άλλο τηγάνι που έχουμε σκεπάση τον πάτο του με ελαιόλαδο και έχει κάψει καλά τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμενα,και το σκόρδο .
Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένεσ σε μπαστουνάκια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε τα φιλετάκια σολομού .
Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και στο τέλος ρίχνουμε τον άνηθο, μαιντανό, δυόσμο και ρίγανη.
No comments:
Post a Comment