Translate

Sunday 11 July 2010

Συριανή Μαραθόπιτα

Υλικά για 1 ταψί
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
2 φλιτζ τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μάραθο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αβγά
800 γραμ καθαρισμένο και πλυμένο σπανάκι
150 γραμ χωριάτικο λουκάνικο
100 γραμ φρέσκο βούτυρο ή 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το βούτυρο ή το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι. Ρίχνετε μέσα το χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε λεπτές ροδέλες, σοτάρετε καλά και ρίχνετε μέσα το καλοπλυμμένο σπανάκι ωμό και χοντροκομμένο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.

Αλατοπιπερώνετε, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία, ρίχνετε το ψιλοκομμένο μάραθο και ανακατεύετε καλά.

Λαδώνετε ένα ταψί του φούρνου και βάζετε 3 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα.

Αδειάζετε τη γέμιση μέσα, τη στρώνετε και βάζετε από πάνω άλλα 4 φύλλα λαδώνοντάς τα και αυτά καλά. Κόβετε με ένα μαχαίρι τη πίτα σε μερίδες και τη ψήνετε στους 180ο για περίπου ¾ της ώρας και μέχρι τα πάνω και τα κάτω φύλλα να γίνουν ροδοκόκκινα.

No comments:

Post a Comment