Translate

Monday, 12 July 2010

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ



ΥΛΙΚΑ

* 6 χοντρές πιπεριές κέρατο
* 250 γρ ανθότυρο περίπου
* 1 αυγό
* 2-3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
* 1-2 κουταλιές γλυκάνισο
* 2 κουταλιές ελαιόλαδο
* 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο για το ψήσιμο
* Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε το κοτσάνι και το φυλάμε και αδειάζουμε το εσωτερικό τους από τα σπόρια. Τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.

Σε μπολ λιώνουμε το ανθότυρο με ένα πηρούνι και προσθέτουμε το αυγό, τον μαϊντανό, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και το γλυκάνισο. Ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε προσεκτικά τις πιπεριές με ένα κουταλάκι, τις κλείνουμε το καπάκι τους και τις αραδιάζουμε σε ταψάκι. Τις περιχύνουμε με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: bettyscuisine.blogspot.com

No comments:

Post a Comment