Υλικά:
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 αγγούρι τριμμένο στον τρίφτη
Λίγο παρθένο ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
Αλάτι, πιπέρι, (λεμόνι 2-3 σταγόνες προαιρετικά)
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
1 σκόρδο Κινέζικο.
Εκτέλεση:
Αφήνουμε το γιαούρτι εκτός ψυγείου για 30 λεπτά περίπου και μετά ξεκινάμε την εκτέλεση της συνταγής.
Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη και το αφήνουμε να στραγγίσει από τα υγρά του ή για πιο γρήγορα το στύβουμε με τα χέρια προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι.
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το σκόρδο με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Σε ένα σκεύος τοποθετούμε το γιαούρτι με το αγγούρι, άνηθο, το μισό από το σκόρδο που πολτοποιήσαμε μια πρέζα αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά ξύδι.
Ανακατεύουμε απαλά και ποτέ δυνατά με ένα κουτάλι, δοκιμάζουμε πάντα και προσθέτουμε σκόρδο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο η ξύδι μέχρι να φτάσει στη ποθητή για εμάς γεύση.
Στο τέλος προαιρετικά ρίχνουμε και 2-3 σταγόνες λεμονιού.
Σε μερικούς που είναι αλλεργικοί στο ξύδι προσθέτουμε μόνο χυμό λεμονιού και η γεύση (προσωπικά το κάνω συχνά) παραμένει η ίδια.
Τις περισσότερες φορές όταν δοκιμάζουμε το τζατζίκι νιώθουμε ότι μας έπεσε πολύ σκόρδο αλλά η έντονη γεύση του σκόρδου χάνετε στις επόμενες ώρες παραμονής στο ψυγείο.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά να σταθεροποιηθεί η γεύση και καλή σας όρεξη.
No comments:
Post a Comment