Translate

Friday, 15 March 2013

Γαλοπούλα με μανιτάρια & κρέμα γάλακτος

Υλικά: (4 μερίδες)

600 γρ. στήθος γαλοπούλας κομμένο σε κύβους
Λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
150-200 γρ μανιτάρια κομμένα
1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κύβους ζωμό βοδινού η 2 κουταλιές του γλυκού σκόνη βοδινού
300 γρ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι μαύρο & κόκκινο


Εκτέλεση:

Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και το μαύρο πιπέρι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια , άσπρα και πράσινα, το σκόρδο και τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια.
2 λεπτά μετά προσθέτουμε την γαλοπούλα, το κόκκινο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει το κρέας ένα ομοιόμορφο χρώμα.
Σε 1 φλιτζάνι τσαγιού προσθέτουμε ζεστό νερό και διαλύουμε τους κύβους με τον ζωμό βοδινού η τη σκόνη και μόλις έχει πάρει χρώμα το σοταρισμένο κρέας το ρίχνουμε στο τηγάνι για να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και κατόπι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας.
Το αφήνουμε να πάρει σε σιγανή φωτιά μερικές βράσεις, μέχρι να δέσει η κρέμα. Σερβίρουμε με ρύζι ,σπαράγγια ή πατάτες ψητές ή τηγανιτές.
Καλή σας όρεξη.


No comments:

Post a Comment